Известие

Collapse
No announcement yet.

доливане на масло

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• доливане на масло

Здравейте, някой може ли да ми обясни с две думи какво може да стане, ако не улуча подходящия вид масло при необходимост от доливане (т.е. невъзможност за смяна, щото няма време).. разбрах, че може да се "пресече" - какво става в този случай? Смилете се над дамата и обяснете, моля.. Очакват ме над 200 км път..
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer '95

Най-малко знаеш ли какъв тип ти е маслото с което караш? Трябва да съответстват параметрите. Аз съм доливал с масло от друга марка при едни такива екстремни обстоятелства и стига това да се спази няма проблеми.

Comment

Ами, силно се надявам да е полусинтетично (най-малкото поради факта, че е по-добро - ама защо майсторите не слагат лепенки).. а и вече го сложих. Дано всичко е ОК..
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer '95

Comment

Т.е. вече е доляно така ли? Ако е така си смени маслото цялото възможно най-бързо. А каква е колата, двигател т.н.?

Comment

няма никакви проблеми пътувай си спокойно
          все пак инжинерите на производителите на масла са помислили и за дурако устойчивост
          че не е най доброто не е, но дори и да налееш минерално в синтетично или обратното маслото няма да си скапе качествата тотално, но просто няма да върши работата си оптимално

и освен ако едно от двете масла не я някакво супер извратено като технология, но предполагам че не така

и ако още не си заминала, лек път и безаварийно
          ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

в алфетата маслото е невероятен коктейл от всякакви видове и марки масло пък си върви и няма ядове. единствения път когато съм виждал пресечено масло беше когато с експериментална цел смешахме 2-тактово с 4-тактово
            '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
            '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

бях на майстор да ми сменя маслото и знаете ли какво ми каза той че е нормално алфата да гори по 0.5 литра масло на 1000 км.

Comment

Стига бе тва да не е баварка
                Моята ми игори някаде 0.5л за 5000 км
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от rumen
                  бях на майстор да ми сменя маслото и знаете ли какво ми каза той че е нормално алфата да гори по 0.5 литра масло на 1000 км.
                  Това даже е без ДДС
                  98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

така ми казаха колата ми е много запазена на 80 000 км. нямам теч аспуха ми е бял но маслото ми намалява а този кадето ми каза се занимава само с смяна на масла и филтри и то от 15-тина години и го каза не само за алфа а за всички италянски автомобили

Comment

така ми казаха колата ми е много запазена на 80 000 км. нямам теч аспуха ми е бял но маслото ми намалява а този кадето ми каза се занимава само с смяна на масла и филтри и то от 15-тина години и го каза не само за алфа а за всички италянски автомобили
                      споко съвсем нормално е да ти харчи
                      до 1л на 1000 км е съвсем в нормите
                      зависи как я караш и какво е маслото
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

ами моита за 8000км изгори 2.5л Селения 20к за Алфа ромео

и аз нямам впечатление да и има нещо на колата, не пуши ....
                        ама знам ли вече и аз
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

благодаря за подкрепата че другите не вярват

Comment

е и аз бях така сега сам с тутела имола вече на 3000 и не го е пипнала
                            Volvo S80 2.0 T5 180hp
                            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

selenia 20k го гори като бензин ма тва било за да пада разхода на бензин
                              не си чел ко пише на опаковката
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X